Vaya

Vaya is geboren in Indonesië en is als kind verhuisd naar Nederland. Net zoals vele anderen uit het voormalige Nederlands-Indië. Ze stond al op jonge leeftijd bij haar moeder in de keuken de kookkunsten af te kijken. Haar moeder droeg de recepten over in een schriftje. De ingrediënten werden opeenvolgend genoemd zonder hoeveelheden en beschrijving van hoe te bereiden en wat te doen. Het schriftje is voor Vaya van kostbare waarde, want dàt zijn de recepten die van thuis zijn. En zoals je moeder thuis kookt is toch het lekkerst!

Toen Vaya net in Nederland woonde was het aanbod van oosterse producten niet zoals het vandaag de dag aangevoerd wordt. Dus werd er geïmproviseerd om het gewenste resultaat te behalen. Nieuwe recepten werden geboren. Nu worden er per e-mail en sms met haar geboorteland actuele receptadviezen uitgewisseld.

Vaya vindt het belangrijk om dat wat ze vanuit haar Indische achtergrond heeft meegekregen met anderen te delen en vooral aan de jongere generaties door te geven. Het levend houden van de Indische identiteit doet ze ook via de Indische jongeren organisatie Nasi Idjo.