INDISCH KOKEN

Zelf aan de slag in de Indische keuken, met verse ingrediënten, kruiden en specerijen? De gerechten zo pittig maken als je het zelf wilt? Dat kan! In de kookstudio ga je onder begeleiding van een enthousiaste ervaringsdeskundige een Indische rijsttafel bereiden. Het is een mooie gelegenheid om meer te weten te komen over de geheimen in de Indische keuken.
  
In deze kookworkshop leer je zelf Indische maaltijden bereiden. Na het koken ga je samen lekker eten. Tussendoor wordt er natuurlijk veel geproefd. Je krijgt adviezen over het combineren van gerechten en kruiden. Na de workshop weet je in de supermarkt en ook in de toko de juiste producten te vinden om thuis zelf aan de slag te gaan. 
Deze workshop Indisch koken is leuk om te doen met vrienden, familie of als bedrijfsuitje. Het is gezamenlijk, gezellig en lekker! 
  
De Indische keuken is een van de eerste fusion keukens. Het toenmalig Nederlands-Indië bestond uit een smeltkroes van verschillende etnische gemeenschappen. De Indonesische keuken kreeg invloeden van de Europese, Chinese en Arabische wereld. Zo zijn de Indische gerechten ontstaan. 

WORKSHOP

In een tijd van ± 4 uur maak je een Indische rijsttafel die je daarna gezamenlijk opeet. Tijdens de workshop geeft Vaya een uitgebreide productinformatie over bekende en onbekende ingrediënten die in de Indische keuken een belangrijke rol spelen.
Zo maak je een culinaire reis en raak je vertrouwd met de geheimzinnige wereld van de Indische kruiden. Er wordt gewerkt met een authentieke oelekan (soort vijzel) uit Java. De gerechten die je maakt tijdens de workshop zijn: witte rijst met verschillende vlees/vis/kip/groente hoofdgerechten die geserveerd worden met garnering. Ter afsluiting krijg je een Indische lekkernij. Na afloop neem je de recepten mee naar huis om de kennis die je in de workshop opgedaan hebt te delen met familie en vrienden. 
  
De dagen waarop Vaya de workshop geeft staan niet vast. In overleg spreek je een dag en tijdstip af. Op verzoek kunnen gerechten worden aangepast voor bijv. vegetariërs. Aan de workshop kunnen minimaal 10 personen mee doen. De workshop in Enschede is bij kookstudio Kook & Co.
  
In overleg kan de workshop ook op een andere locatie gehouden worden.